Veckobrev vecka 16

Så har nu äntligen värmen kommit och det börjar kännas som riktig vår i luften. Barnen springer likt kalvar som släpps ut på grönbete och det är skönt att slippa de tjockaste overallerna och vinterkängorna. Det blir också mycket lättare att röra sig för de yngsta barnen och de börjar utforska gården mer och mer.

Veckan inleddes som vanligt med planering på måndagen. Denna vecka planerade Skutan och Jollen och Anita var ute på gården.  Det var gemensam sångsamling och fruktstund.

Tisdag, onsdag och torsdag hade vi smågrupper inne på Skutan. Jennys grupp gjorde självporträtt och pratade om vilka kroppsdelar vi har. Alla barnen övade också att skriva sitt namn. Therese grupp var ute på gården och gjorde motorikövningar och Malins grupp gick iväg till ”Blå leket” och letade efter vårtecken. Vi hittade fina blommor, gröna gräsmattor, knoppar på buskarna, fjärilar, nyckelpigor och hörde fågelsång. Det var riktigt skoj att se barnens intresse för vad som händer med allt i naturen och de var väldigt duktiga på olika växtnamn. 

 

 


                                                

 

 

 

 

 


 

                                                                        

Inne på Jollen så har barnen själv arrangerat samling och sjungit sången ”Dansa lilla nallebjörn”. Denna sång har blivit lite av en favorit hos barnen och de är väldigt duktiga på att hjälpas åt så att alla kan vara med. Barnen har också sått fröer i krukor inne på Jollen och det var skoj att få gräva i jorden.

 

 

 

 

 


                                                 

 

 

Lite mys i soffan efter vilan.

Nu när värmen är här blir det mycket tid på gården och vi passar på att äta mellanmål utomhus.

 

 

Trevlig Helg!